Drupal vs Joomla vs wordpress

Το WordPress ,το Joomla και το Drupal είναι τα τρία πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS ) στον κόσμο . Και τα τρια είναι ανοικτού κώδικα και είναι χτισμένα σε PHP + MySQL . Και τα τρια διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά , την ικανότητα , την ευελιξία και την ευκολία χρήσης . Παρακάτω , θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτά τα CMS:

Drupal : Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το Drupal είναι το παλαιότερο από τα τρία αυτά CMS. Kυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2001 . Όπως WordPress και το Joomla , το Drupal είναι open-source και βασίζεται σε PHP , MySQL . Το Drupal είναι εξαιρετικά ισχυρό και φιλικό για τον developer, το οποίο έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για τα πλούσια χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Ας εξετάσουμε μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Drupal :

Πλεονεκτήματα του Drupal


-Εξαιρετικά Ευέλικτο : Θέλετε ένα απλό blog η μια στατική πρώτη σελίδα ;Με το Drupal μπορεί να επιτευχθεί αυτό . Θέλετε ένα ισχυρό backend που μπορεί να υποστηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες και εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα ; σίγουρα , το Drupal μπορεί να το κάνει και αυτό. Το λογισμικό είναι ισχυρό και ευέλικτο - είναι ένα από τα αγαπημένα CMS των developers .
Φιλικό για την ανάπτυξη : Η βασική εγκατάσταση του Drupal είναι αρκετά «γυμνή». Οι προγραμματιστές καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις . Αν και αυτό δεν το κάνει πολύ φιλικό για απλούς χρήστες , υπόσχεται μια σειρά από δυνατότητες για τους προγραμματιστές .
-Ισχυρές δυνατότητες SEO : Το Drupal έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης.
- Ισχυρή έκδοση ελέγχου και ACL δυνατότητες κάνουν το Drupal CMS άριστη επιλογή για επιχειρήσεις . Το λογισμικό μπορεί επίσης να χειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες του περιεχομένου με ευκολία .
Σταθερότητα : Το Drupal είναι σταθερό , ακόμα και όταν εξυπηρετεί χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα .

Μειονεκτήματα του Drupal


- Η μετακίνηση από το WordPress για το Drupal είναι να μεταβαίνεις από το τιμόνι του αυτοκίνήτου σου σε ένα πιλοτήριο Boeing 747 - τα πάντα είναι περίπλοκα !

Έλλειψη Templates : Η barebones εγκατάσταση του Drupal μοιάζει με μια έρημο μετά από μια ξηρασία . Η έλλειψη templates δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα .



Γενικά

To drupal συνιστάται για τα μεγάλα έργα όπου η σταθερότητα ,η επεκτασιμότητα και η δύναμη έχουν προτεραιότητα πάνω από την ευκολία χρήσης και την αισθητική .


Joomla : Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Το Joomla είναι ένα open-source λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις CMS στον κόσμο και μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 30 εκατομμύρια downloads μέχρι σήμερα .

Πλεονεκτήματα του Joomla

Φιλικό προς το χρήστη : Το Joomla δεν είναι WordPress , αλλά είναι ακόμα σχετικά εύκολο στη χρήση . Στις νέες εκδόσεις του θα το βρείτε, ακόμα πιο ευέλικτο και ισχυρό.
Διαθέτει Ισχυρή κοινότητα των προγραμματιστών : Όπως το WordPress , έτσι και το Joomla έχει μια πολύ ισχυρή κοινότητα προγραμματιστών .Υπάρχει μεγάλος αριθμός από plugins (που ονομάζεται «επεκτάσεις »  ).
 Με τα μαθήματα Joomla της Creationweb.gr
θα μπορείτε με άνεση να διαχειρίζεστε το site σας.

Επέκταση : Οι επεκτάσεις Joomla χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες - components , plugins , templates , modules και languages . Κάθε ένα από αυτά διαφέρει σε λειτουργία , τη δύναμη και την ικανότητα .

Μειονεκτήματα του Joomla

Στερείται SEO Δυνατότητες :Σε αντίθεση με το Wordpress, Με το Joomla , θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο εργασίας για να φτάσετε στο ίδιο επίπεδο φιλικότητας στις μηχανές αναζήτησης .

Περιορισμένη ACL Υποστήριξη : ACL ( Access List Control) αναφέρεται σε έναν κατάλογο των δικαιωμάτων που μπορεί να χορηγηθεί σε συγκεκριμένους χρήστες για συγκεκριμένες σελίδες .To ACL είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό κάθε επιχείρησης.To Joomla άρχισε να υποστηρίζει το ACL μόνο μετά από την έκδοση 1.6

Γενικά
ΤΟ Joomla μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε μια ιστοσελίδα με  σταθερότητα.

WordPress : Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Περισσότερα από 68 εκατομμύρια ιστοσελίδες χρησιμοποιούν WordPress , καθιστώντας το, το αγαπημένο λογισμικό blogging στον κόσμο
Παρακάτω , θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από τη χρήση του WordPress :

Πλεονεκτήματα του WordPress

Τεράστια Βιβλιοθήκη Plugins : Η κοινότητα προγραμματιστών του WordPress έχει αναπτύξει εκατοντάδες χιλιάδες plugins.
Φιλικό προς το χρήστη : Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα θέμα ,να προσθέσετε μερικα plugins , και να αρχίσετε το blogging μέσα σε λίγα λεπτά.
Aν παρακολουθήσετε Τα Μαθήματα Wordpress που σας προσφέρει η Creationweb.gr
θα μπορείτε με άνεση να διαχειρίζεστε το site σας.

Ισχυρές δυνατότητες SEO : Με plugins όπως το All in one SEO , μπορείτε να ξεκινήσετε το blogging αμέσως χωρίς να ανησυχείτε για το on-page SEO της σελίδας σας .
Εύκολη Παραμετροποίηση : Η Δημιoυργία Template στο WordPress είναι αρκετά απλή. Ο Καθένας με μια μικρή κατανόηση  HTML και CSS μπορεί να δημιουργήσει ένα Template που θα ταιριάξει στις ανάγκες του.

 Μειονεκτήματα του WordPress


Ασφάλεια :Το WordPress είναι συχνά ο στόχος των hackers . Το ίδιο το λογισμικό δεν είναι πολύ ασφαλές και θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποια plugins για την ενίσχυση της ασφάλειας του site σας .


To WordPress συχνά αποκαλείται μίνι CMS. Δεν είναι τόσο ισχυρό και ικανό ,όπως το Drupal ή το Joomla , αλλά είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε χρήστη . Χρησιμοποιήστε το WordPress , αν θέλετε μια απλή , και εύκολη στη χρήση λύση blogging.

συμπέρασμα


Ακόμα κι αν το WordPress , το Joomla και το Drupal είναι χτισμένο με την ίδια τεχνολογία, διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες . Ας ελπίσουμε ότι , οι ανωτέρω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα CMS που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας .

Comments

Popular posts from this blog

Δημιουργία ιστοσελίδας δημιουργικού χρησιμοποιώντας HTML5, CSS3, jQuery & Bootstrap

Πλεονεκτήματα του Wordpress CMS

μαθηματα Joomla